Adams

פרטי האירוע:

תאריך:
18.05.2011, 19:00
מיקום:
Israel Academy of Science
גלריה:
צפו בגלריה מהאירוע

סמינר 2011

הודעה לעיתונות

מלגות אדאמס מטעם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, הנחשבות למלגות היוקרתיות בישראל, בסכום כולל של מיליון דולר יחולקו ל-10 דוקטורנטים מצטיינים במדעי הטבע.

דוקטורנטית ישראלית שעובדת על פתרון לווירוס ההרפס, דוקטורנטית שהגישה פטנט ובעקבותיו הוקמה חברה העוסקת בתאים סולריים אלקרטו-כימיים, דוקטורנט ישראלי שזכה באולימפיאדות בינלאומיות למתמטיקה ודוקטורנטים נוספים במדעי הטבע יקבלו ביום רביעי, 18 במאי, את מלגות אדאמס המדעיות היוקרתיות ביותר בישראל, בטקס שיערך באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים בירושלים.

עשרה תלמידי דוקטורט מצטיינים במדעי הטבע משבע אוניברסיטאות המחקר בישראל יקבלו השנה את המלגה היוקרתיות ביותר בישראל- מלגת אדאמס מטעם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. כל אחד מהדוקטורנטים יקבל מלגה של למעלה ממאה אלף דולר למשך ארבע שנות לימודי הדוקטורט בנוסף לפטור משכר לימוד. 10 הדוקטורנטים יגיעו ביום רביעי, 18 במאי לטקס חלוקת המלגות במסגרת סמינר אדאמס השנתי שיתקיים באקדמיה למדעים.

מהאקדמיה נמסר כי תהליך הסינון הקפדני של האוניברסיטאות ושל הוועדה המקצועית של קרן המלגות, מבטיחים כי זוכי המלגות הם חוד החנית של חוקרי העתיד של מדינת ישראל בתחומי מדעי הטבע, מתמטיקה, מחשב , מדעי החיים והנדסה.

מייסד קרן המלגות, מרסל אדאמס ממונטריאול קנדה ייסד את קרן המלגות בשנת 2005 ועד כה זכו לקבל את המלגה היוקרתית באקדמיה (בנוסף ל-10 השנה) עוד 59 חוקרים ישראלים מבטיחים. אדאמס, ציוני נלהב, יחגוג השנה יום הולדת 91. הוא החל את דרכו כניצול שואה חסר כול מרומניה שלחם במלחמת העצמאות ובהמשך הפך ליזם נדל"ן מצליח בקנדה. אדאמס הגיע לישראל במיוחד כדי להשתתף בסמינר אדאמס. המרצה האורח הוא פרופ' מיכאל רבין, חבר האקדמיה הישראלית למדעים, פרופסור למתמטיקה ומדעי המחשב בהאוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת הארוורד.

בין מקבלי המלגות השנה תהיה הדוקטורנטית דפנה נחמני מירושלים, שחוקרת את וירוסי ההרפס והישגיה במעבדה מרשימים. נחמני השלימה מחקר ופרויקט פורץ דרך שפורסם בעיתון מדעי יוקרתי ונבחרה להציג את עבודתה בקונגרס האירופאי השני לאימונולוגיה בברלין 2009. דפנה הצטרפה ליוזמה של האוניברסיטה העברית בה היא מנסה להכיר לתלמידי בתי ספר בני 14 את עולם המדע הבסיסי באמצעות שיעורים וניסיון במעבדה. היא אוהבת ללמד נוער ונהנית לראות איך לאחר חשיפתם למחקר בסיסי דעתם נפתחת ואפיקיהם מתרחבים.

עוד בין מקבלי המלגות השנה הדוקטורנטית סופיה בוחבוט מאשקלון העוסקת בתאים סולריים אלקרטו-כימיים. סופיה פיתחה מערכת המפזרת אור בצורות מועדפות שפועלת כמו אנטנה אופטית. המערכת מבוססות על רעיונות מקוריים המשלבים דיסציפלינות שונות כגון כימיה אי-אורגנית, כימיה פוטו-אלקטרית, כימיה פיסיקלית ואופטיקה. רעיונותיה המדעיים פורצי הדרך בשימוש באנרגיה סולארית כמעביר יעיל, זול ונגיש של אנרגיה חשמלית, הובילו אותה להגיש פטנט על שמה והוקמה חברה – New 3G Solar המפתחת את התאים. סופיה מתכננת להשלים פוסט דוקטורט בחו"ל בתחום אנרגיות מתחדשות והתמקדות באנרגיה ירוקה ועם שובה שואפת להשתלב כחוקרת בכירה במוסד מחקר מתקדם בארץ. לדעתה, מדינת ישראל צריכה להשקיע בפיתוח טכנולוגיה שתשלב תעשיה, מדע וסביבה ולתמוך בתחום האנרגיה האלטרנטיביתועידוד השימוש באנרגיה ירוקה.

מלגאי מרתק נוסף הוא הדוקטורנט דורון פודר מירושלים שכבר זכה באולימפיאדות בינלאומיות למתמטיקה. דורון אוהב מתמטיקה מאז הגן. מכיתה ח' הוא השתתף בתחרויות נוער וזכה בפרסים רבים. באולימפיאדת מתמטיקה הבינלאומית בשנות 1997 ו- 1998 הוא זכה במדליות ארד. בצבא הוא שירת ביחידה טכנולוגית-מתמטית וקבוצתו זכתה בפרס הצבא מספר פעמים. דורון למד מתמטיקה באוניברסיטה העברית ונבחר לתכנית אמירים למצטיינים במדעי הרוח. עם סיום התואר השני, קרן גידור מניו-יורק הציע לו עבודה. לאחר שעבד שנתיים בניו יורק הוא שב ארצה להשלמת לימודי הדוקטורט ואין לו ספק שהוא עשה את הצעד הנכון. מחקריו נושאים פרי במכון איינשטיין והוא משתתף בפרויקט המכון בהדרכת מורי מתמטיקה מבתי ספר יסודיים בירושלים. הוא רואה פעילות זו כהזדמנות לנצל את מצוינות האוניברסיטאות בארץ כדי לשפר את רמת הוראת המתמטיקה בארץ.

מלגאי נוסף הוא טייס חיל האוויר אבי בראון המשרת כטייס במילואים מדי שנה וחלומו להמציא מקור אנרגיה חדש. אבי גדל במשפחת איכרים, שם למד שלכל אחד הכוח לגרום לשינוי על ידי עבודה קשה ורכישת ידע. בלימודי תואר ראשון הוא רכש בסיס תיאורטי בפיסיקה ולימודי סביבה באוניברסיטת ת"א ובמסגרת התואר השני עבר למכון בלושטיין למחקר מדברי בקמפוס שדה בוקר של אוניברסיטת בן-גוריון, שם התרכז במחקר של אנרגיה סולארית. מחקרו העכשווי עוסק באספקטים בסיסיים ומעשיים להביא תאים פוטו-וולטאים PV)) לשלב שיוכלו לשרת כמקור אנרגיה בהיקף רחב. אבי פעיל בקהילה של מדרשת בן-גוריון, ישוב קהילתי ברמת הנגב, שם החליט עם אשתו לגדל את משפחתם הצעירה.

גם המלגאי אמיר נבט שירת בצה"ל 4.5 שנים בצוללת חיל הים לפני שהתחיל את לימודיו בטכניון בהנדסת חשמל ובפיסיקה. תוך כדי לימודיו הוא עבד ברפאל ולאחר קבלת התואר הוא עבד בחברת רמון טכנולוגיות רפואיות, חברת הזנק רפואית בארץ, שם ניהל פרויקט עבור חולי לב – לבישת יחידה טכנולוגית/אקוסטית המעבירה מידע קריטי אודותיהם. החברה נקנתה על ידי Boston Scientific, חברה בינלאומית רפואית מובילה – הישג אדיר לישראל, והוא אימן את המהנדסים שלהם בהעברת הטכנולוגיה. במסגרת לימודיו במסלול ישיר לדוקטורט הוא כבר פרסם מספר פרסומים מדעיים וזכה בפרסים רבים.