Adams

צפו בגלריה מהאירוע

סמינר 2010

הודעה לעיתונות

מלגות אדאמס, הנחשבות למלגות היוקרתיות בישראל, בסכום כולל של מיליון דולר יחולקו ל-12 דוקטורנטים מצטיינים במדעי הטבע

דוקטורנט ישראלי העובד עם גיין גודל וחוקר את משפחת השימפנזים והאבולוציה של האדם הקדמון יקבל יחד עם 11 דוקטורנטים נוספים במדעי הטבע את המלגה היוקרתית ביותר בישראל. שווי כל מלגה למעלה מ-100,000 דולר. מלגות אדמס יחולקו ביום חמישי, 22 באפריל באקדמיה למדעים שתציין את יום הולדתו ה-90 של מרסל אדמס

תריסר תלמידי דוקטורט מצטיינים במדעי הטבע מהאוניברסיטאות השונות יקבלו השנה את המלגה היוקרתיות ביותר בישראל- מלגת אדאמס. כל אחד מהדוקטורנטים יקבל מלגה של למעלה ממאה אלף דולר למשך ארבע שנות לימודי הדוקטורט בנוסף לזיכוי משכר לימוד. 12 הדוקטורנטים יגיעו ביום חמישי, 22 באפריל לטקס חלוקת המלגות וסמינר אדמאס שיתקיים באקדמיה למדעים.

מהאקדמיה נמסר כי תהליך הסינון הקפדני של האוניברסיטאות וועדה מקצועית של קרן המלגות מבטיחים כי זוכי המלגות הינם חוד החנית והשורה הראשונה של חוקרי העתיד של מדינת ישראל בתחומי מדעי הטבע, מתמטיקה, מחשב , מדעי החיים והנדסה.

מייסד קרן המלגות, מרסל אדמאמס ממונטריאול קנדה ייסד את קרן המלגות בשנת 2005 ועד כה זכו לקבל את המלגה (בנוסף ל-12 השנה) עוד 47 חוקרים ישראלים מבטיחים. אדמס, ציוני נלהב ואחד מגדולי הפילנתרופים של מדינת ישראל חוגג השנה יום הולדת 90. הוא החל דרכו כניצול שואה עני מרומניה שלחם במלחמת העצמאות ובהמשך הפך ליזם נדל"ן מצליח בקנדה. אדאמס יגיע לישראל לפתיחת סמינר אדאמס יחד עם רעייתו אני ובנו, המרצה האורח שיפתח את סמינר אדאמס, ד"ר ג'וליאן אדאמס, שיספר על התרופה החדשה אותה פיתח לטיפול בסרטן הדם.

את האירוע יפתח פרופ' מנחם יערי, נשיא האקדמיה הישראלית למדעים שיישא דברי ברכה. ישתתפו באירוע ראשי אוניברסיטאות ומוסדות מחקר, דיקנים, אישי ציבור, חוקרים ואנשי אקדמיה .

בין מקבלי המלגות השנה יהיה החוקר איתי רופמן, 27, שעובד למעלה מעשור עם ג'יין גודל, חוקרת השימפנזים הידועה. עבודת הדוקטורט של רופמן מתמקדת בתורת האבולוציה של האדם הקדמון. מחקרו מוכיח כי השימפנזים הם אחינו ואמורים להיכלל במשפחת בני האדם שכן ה DNA שלהם זהה ב-94% לבני האדם והם קרובים למשפחת בני האדם יותר מלמשפחת הקופים. רופמן הצליח ללמד את אחיו אור בן ה-23 הלוקה בפיגור שכלי בינוני לתקשר עם הסביבה ולבטא את עצמו באמצעות צפייה וחשיפה לשימפנזים ושימוש במקלדת עם 450 קלידים. רופמן גם מתנדב בפרויקטים התנדבותיים ברחבי הארץ וביניהם הרצאות וסיוע לתושבי הכפר רג'ר בגבול לבנון בנושא קבלת האחר ורב תרבותיות.

עוד בין המלגאים אביטל סויסה , בת למשפחה חרדית בצפון ירושלים עם 11 אחים ואחיות. אביטל היא היחידה מבין אחיה ואחיותיה שאחרי תיכון המשיכה להשכלה גבוהה. לאחר שלמדה בתכנית לחרדיות במכללת הדסה במסלול ללבורנטיות הוצע לה לרכוש ניסיון פרקטי במעבדת מחקר. בהמשך עברה לתכנית מסטר בשנת 2006 ובשנת 2008 היא עברה למסלול ישיר לדוקטורט. אביטל מקדישה זמן רב ללימודיה ולזכותה הצלחות מרשימות המוגדרות כנדירות לסטודנט בשלב מוקדם כל כך בקריירה אקדמית. היא מתחילה מוקדם בבוקר ורק לעתים רחוקות עוזבת לפני 11 בלילה. אביטל היא תלמידת המסטר הראשונה שהציגה את עבודתה בקונסורציום היוקרתי של ה- NIH בארה"ב. לדעת המדריך שלה, מצפה לה קריירה מבריקה כמדענית.

עוד בין המלגאים קלים יפרמנקו מאוניברסיטת תל-אביב העושה דוקטורט במדעי המחשב. הוא נולד בבירת קזחסטן בשנת 1982 ועלה לארץ בשנת 1995. אוהב מתמטיקה מגיל צעיר ובגיל 9 הוא ניצח בתחרות העירונית למתמטיקה. בארץ בכיתה י' הוא סיים בגרות במתמטיקה ומגיל 17 הוא התקבל כסטודנט מלא בתכנית הטכניון למצטיינים.